U12 CUP’ta Bornova rüzgarı...

Profesyonel kulüplerin altyapı takımlarını geride bıraktı

Altınordu Futbol Kulübü’nün “Dünya İzmir’de Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği U12 CUP’ta mücadele eden Bornova Belediyesi Karması, organizasyona katılan 7 İzmir, Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden 15 ve 10 farklı ülke takımını geride bıraktı. Grup maçlarını yenilgisiz tamamlayan ve elde ettiği sonuçlarla büyük takdir toplayan Yeşil-Beyazlılar, 3 kıtadan 72 takımın mücadele ettiği turnuvayı 39. sırada tamamladı. Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ, Bornovalı minikleri kutlayarak, “Elde ettiğiniz başarıyla gururumuz olup, ilçemizin adını dünyaya duyurdunuz. Hepinizi yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Hepsini alınlarından öpüyorum. Bu başarı Bornova Belediyesi olarak spor alanında alt yapıya ve tesisleşmeye verdiğimiz önemin göstergesidir” dedi.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un yanı sıra Bayern Münih, Athletic Bilbao, Juventus, PSG, Ajax, Porto gibi tanınmış kulüplerin de yer aldığı turnuvada sadece amatör takım oyuncularından kurulu oyuncularla mücadele eden Bornova Belediyesi Karması, grup maçlarında Ankaragücü ve Katar temsilcisi Aspire Academy’i yenip, Trabzonspor, NK Olimpia Ljupljan, Galaxy TS ile berabere kaldı. Grup maçlarını, topladığı 9 puanla yenilgisiz tamamlayan Yeşil-Beyazlılar son 32’ye kalma umutlarını son maça kadar sürdürdü ve turnuvayı 39. olarak tamamladı.

Profesyonel kulüplerinin önünde yer aldı

aldığı 9 puanla İzmir takımlarından sadece Göztepe ve İzmirbüyükşehir Belediyesi karmasının gerisinde kalan Bornova Belediyesi Karması, Urla, Selection Altınordu, Altay, Bucaspor, Manisa FK ve İzmirspor’u geride bıraktı. Bornova’nın Galatasaray ve Başakşehir başta olmak üzere Türkiye Profesyonel Ligleri’nde mücadele eden 16 kulübün altyapı takımının önünde yer alan Yeşil-Beyazlı ekip, 3 kıtadan gelen 10 dünya kulübünü de sıralamada altına aldı.

Başkan İduğ: “Gururumuz oldunuz”

Turnuva öncesi Bornova’daki 10 amatör takımdan seçilen sporculara nasihatlerde bulunan Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ, “Sonuçlardan öte böylesi bir turnuvaya katılmak ve centilmence mücadele etmenin önemli olduğunu söylemiştim ama Bornovalı miniklerimiz elde ettikleri başarıyla da gururumuz oldu, ilçemizin adını dünyaya duyurdu. Tüm sporcularımızı yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Hepsini alınlarından öpüyorum. Elde edilen bu sonuç Bornova Belediyesi olarak spor alanında alt yapıya ve tesisleşmeye verdiğimiz önemin göstergesidir.” dedi.