Blog Single
Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kulüpler Birliği’nin düzenlediği dayanışma toplantısında ilçedeki 50 amatör kulübün temsilcisi ile bir araya geldi. Görüş, öneri ve isteklerini dile getiren amatörlere başta Yusuf  Tırpancı Sahası ve Bornova Şehir Stadı’nda yapacakları düzenlemeler olmak üzere spor alanında yapacakları çalışmaları anlatan Başkan İduğ, aracılık yaptıkları Altay-Yeşilova birleşmesinin Bornova futbolu için çok önemli olduğunu söyledi.

İzmir’de 270 amatör kulübün bulunduğunu hatırlatan Başkan Mustafa İduğ, bu kulüplerin yaklaşık yüzde 20’sinin Bornova’da faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, “Profesyonel liglerde temsil edilmemiz adına Altay Yeşilovaspor birlikteliği çok ciddi bir adımdı. Bizim yapmamız gereken birlik olup pilot takımları yarışan takımlarla birleştirmek. Yarışan takımlara destek verip onları büyütmemiz gerekiyor” dedi.

Yusuf Tırpancı yenileniyor

Yusuf  Tırpancı Sahası’nda yaptıkları çalışmaları anlatan İduğ, “Tribünlerin tamamını kapatıyoruz. Çalışmalara başladık. İki ay içerisinde tamamlayacağız. Soyunma odalarını da yeniliyoruz. 4 ayrı takımın aynı anda kullanabileceği soyunma odaları ile birlikte toplantıların yapılabileceği bir salonun olduğu amatör evi projesi hazırlıyoruz. Burada iki saha var ancak biri resmi maç oynamak için uygun değil, şu an Bölgesel Amatör Lig maçlarına ev sahipliği yapan sahada ise kaleciler güneşten olumsuz etkileniyor. Bu sahayı daha sağlıklı hale getireceğiz. Hemen yanında bulunan 25 bin metrekarelik alana da üçüncü sahayı yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Şehir Stadı için proje

İlçedeki spor tesislerini olabildiğince arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan İduğ, Yusuf  Tırpancı Sahası gibi Bornova Şehir Stadı’nı da yenileyeceklerini belirterek, “Neredeyse hiç kullanılmayan iki tribünün yerine cimnastik ve basketbol salonu ile halı saha ve kadınların kullanacağı fitness alanı yapacağız. Ayrıca tribünlerin altında bulunan 14 ayrı bölümü iyileştirip o tribünü tamamen kapalı hale getireceğiz. Bornova 1881 Spor Kulübü’nün olduğu yere de katlı bina yapacağız. Bu binanın alt katında yine 4 takımın soyunabileceği soyunma odaları, ikinci katta tüm kulüplerin kullanabileceği bir toplantı salonu olacak. En üst katta da Bornova 1881 Spor Kulübü yer alacak. Çevresinde bir yürüme alanı oluşturacağız. Böylece insanların sabah gelip  saat 12.00’ye kadar aktif spor yapabilecekleri bir stat yaratacağız. Küçük Park’a da yakın olan bölgede yaşanan otopark sorununu ise stada 300 metre mesafede yapacağımız 680 araç kapasiteli otopark ile çözeceğiz” dedi.

Başkan İduğ ayrıca mahalle kültürünün önemine dikkat çekerek çocukların sokak aralarında futbol oynayabilecekleri alanlar yaratacaklarını söyledi.

Başkan İduğ’a Teşekkür

Bornova Kulüpler Birliği Başkanı Murat Keser, Başkan İduğ’a her zaman yanlarında oldukları için teşekkür ederek, “Amatör kulüpler olarak ihtiyaçlarımızı başkanımıza iletiyoruz. O da her konuda bizim yanımızda yer alıyor. Önümüzdeki süreçde çok güzel şeyler olacağına inanıyorum. Sayın İduğ ile hem Bornova, hem de Bornova sporu kazanacak” dedi.